Dag för dag på Jan Pers

Undri har arbetat färdigt!

2010-09-02

Jaha så har Undri jobbat färdigt här på gården. Det näst sista stoet konstaterades dräktig idag och det sista betäcktes förra veckan. I mprgon kommer Jökull och hämtar honom och nu väntar väl inridning för honom kan jag tro. Spännande, spännande!

Både Happadis och Spurtan är konstaterade dräktiga, Eistla får vi se om hon tog sig.Det ska i alla fall bli så kul att få föl nästa år. Har verkligen saknat de små den här sommaren.

Och brorsans häst Thengill från Jan Pers har gått och blivit Sveriges högst bedömda 4-åriga hingst i år. Så kul!

Två hästar har flyttat hem. Det är Vaengur och Kveikur som har åkt hem till sina mattar och hussar. Jag önskar lycka till med pollarna i framtiden.

Rider så mycket jag kan. Myran är anmäld till två tävlingar, Odinn och Edda. Han ska få debutera i öppna klasser. Det kanske är förtidigt men vi tar det som träning och efter tävlingarna ska han få en välförtjänt vila. Helga har kommit i gång bra också, hon behöver ridas ut mycket bara. Så fort hon får bjudning så kommer gångarterna.

Förövrigt så instruerar jag mer och mer och det är bara så kul. Har haft en heldagskurs och fler och fler kommer hit och rider privatlektioner. Nya endagskurser är planerade i höst.

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)