Dag för dag på Jan Pers

Redan Augusti!

2010-08-06

Vilken härlig sommar det har varit och förhoppningsvis så är den inte slut än på ett tag.

Dags att uppdatera lite här. Man kan säga att min hemsida har haft lite semester. Själv har jag jobbat på hela sommaren. Jag har bara tagit några enstaka dagar då och nu. Mest har det varit försäkringsjobb i lite olika former. Var ner på Islandshäst SM i Norrköping och det var VARMT!!! Varit på ett Hoppmeeting och det var lite BLÖTT! Snart blir det Dresyr-SM, undrar vad den dagen bjuder på för väder?

Höet kom in som det skulle, det blev lite mindre än vanligt men förhoppningsvis med en riktigt bra kvalitet. Hoppas att 2:a skörden kommer att ge lite mer än vanligt för grovfoder kommer att gå åt i vinter då det har kommit till några fler inackorderingar. Välkommen Åsa och Välkommen tillbaks Jossan.

Jossan har förövrigt skött nästan all grunskötsel här under sommaren. Vad bortskämd jag har blivit! Det blir till att återuppta plikterna igen när hon börjar skolan igen.

Undri har skött sig. Tre ston har fått åka hem utan att vara dräktiga men det har inte berott på honom utan på stona. Han har kämpat på bra vill jag lova. Två ston är kvar och de ska kollas om någon vecka. Håller tummarna för sedan är han klar med sitt arbete. Han kommer att ridas in i höst, det ska verkligen bli spännande att se vad som finns i honom. Vacker är han så det bör nog räcka till.

Väntar på höstens nya blup med spänning. Förhoppningsvis kommer flera av hästarna att höja sin blup då Thengill från Jan Pers bedömdes i maj, han är fortfarande årets högst bedömnda 4-åring. Men man ska inte ropa hej, det kan ju komma någon uppstickare på höstbedömningen. Thengill som efter Happadis och Feykir gick in på 8.02 vilket var riktigt kul. Han ägs av min bror Jan-Erik. Min 2-åring Kórall är helbror med Thengill och han ser också riktigt fin ut. Sen har jag Feykir-dottern Helga som nu är inriden som ska igång nu. Jag tror att Feykir verkligen nedärver sin fina exteriör.  

Även mina två, två-åriga ston som är efter Safir från Knutshyttan borde höja sig då Safir också fick en mycket fin bedömning i sommar. Gissa vilken hingst jag vill ha på station nästa sommar? Det är så mycket luft och lätthet i dessa två hästar. Spännande!

Nej nu är det dags att återgå till jobbet.

Tjingeling

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)