Dag för dag på Jan Pers

Påsk Afton

2010-04-03

Sitter och reflekterar lite över den tid som har har varit och den som komma skall...

Så skönt nu att det verkar som om vintern börjar ge sig om än rätt långsamt. Här blommar två små blommor i gräsmattan längs söderväggen. Altanen har fått hjälp att bli fri från snö och endera dagen åker utemöblerna fram. Penséerna står där redan.

Fölen är avvanda nu och det gick väldigt bra i år. Har nog aldrig väntat så länge med att vänja av men då bägge stona var i gott hull kändes det skönt att låt dem gå kvar lite extra. Det märks att fölen mår gott att gå vid sin mamma. Kaxigare föl får man leta efter. De satte till och med den tvååriga vallacken på plats men då... kom bästa farbror Lejje och talade om hur man ska uppföra sig när man är en häst som bara är ett år.

Vad mer? Jo, tävlade på istölten i Halstahammar och kom sexa. Det var dock lite snopet att inte komma till final. Personligen så är det alltid trist att inte komma till final. Nästa tävling är Romme, har anmält mig till femgång, tölt, stilpass och speedpass. Hej och hå, kommer nog att bli tvungen att stryka mig i någon/några grenar.

Är kanske inte riktigt taggad att tävla för tillfället. Anledningen är att jag har bestämt mig för att betäcka Spurtan i år. Spurtan är bokad hos Jór, man kan ju alltid hoppas på att det ska bli en ny Embla, ha, ha.

Björk är såld och ska åka till sin nya ägare Haffi nu i påsk. Björk som är den sista avkomman jag hadde kvar efter Visna hade jag tänkt att behålla. Men när Haffi kom och frågade om han fick köpa henne så känns det som om cirkeln blir sluten. Jag köpte Visna av honom för 16 år sedan. Jag har två avkommor kvar efter Björk, Lipurtá och Helga. Lipurtá är till salu och Helga ska iväg på inridning nu i april.

Nu i helgen har jag också isländskt besök, Magga. Magga som jag och Astrid fick äran att följa med på den tuffaste ridningen jag någonsin har gjort. Fem dagars fårinsamling i Landmannalaugarområdet nedanför Hekla. Magga är en fantastik liten kvinna som är 55 år och fårbonde. Det är tredje gången som hon är utanför Island och det hon hade en önskan att se var hästgårdar och storhästar. På måndag ska hon få prova att rida både dressyr- och hopphästar hos grannen. Undrar vad hon kommer att tycka?

Framåt då! Hoppas på att snön verkligen försvinner snabbt så att man kan komma igång med alla hagarna. Snön har verkligen gjort sitt till att slita på stängslen. Sedan kommer ju Undri hit och det har redan hört av sig några intresserade, så planerandet och fixandet för det är i full gång.

På tal om Undri så är det också dags för Hingstfestivalen snart vilket säkerligen kommer att bli ett otroligt evenemang. Över 75 hingstar + avkommor är anmälda.

Annars då? Ganska bra faktiskt på alla plan...

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)