Dag för dag på Jan Pers

Höstbestyr

2009-11-02

Ja så var då denna helg över. Nu har nästan alla hästarna flyttat hem till sina vinterhagar och nu är det i princip 6 månader innan de kommer ut på bete igen. Hoppas på att det blir en bra vinter med inte allt för mycket snö. Några grader kallt och lite snö så det blir vitt skulle vara optimalt. Men tyvärr säger rönnbären att det ska bli  en vargavinter och enligt "yr" ska det bli snö på onsdag.

Efter moget övervägande tog jag beslutet om att kastrera Myrkur trots de nya bestämmelserna från SIF som kommer att säga att man får använda alla visade hingstar i aveln. Så fort han har läkt ihop ska han skos på och börjas ridas. På tal om ridning så är det mycket att rida nu. Spurtan, Björk, Lipurta, Eistla och så Myrkur snart och på sikt också Happadis. Helga som var tom trots besök hos två hingstar får väl ridas in istället till våren.

I helgen som kommer blir det Islandshästföretagarmötet i Strömsholm och helgen därpå Avels- och sportmötet i Västerås. Helgen därpå Frida-kurs samt Gårdbesök. Och helgen därpå är det Globen. Inga fritidsproblem här inte. Tiden går fort när man har roligt vill jag lova.

För Er som gillade Haffi vill jag bara tala om att han kommer tillbaks två ggr i vår och Nettan har lovat att stå för maten som sist. Datum är inte helt spikade ännu men håll utkik här på hemsidan. Förtur kommer att ges till de som var med på första kursen.