Dag för dag på Jan Pers

Island, Tävling, Frida-kurs, Lipurta och Krabbelurer

2009-10-10

Ja så har man varit hemma ett tag. Det var  en fantastisk resa och ett otroligt äventyr. Att få vara med och samla in drygt 4000 får och se islandshästen arbeta i dess rätta natur var en fantastisk upplevelse som har gjort mig bara ännu stoltare över våra underbara hästar. Tack Astrid att jag fick följa med dig och möta alla dina tanter!

Väl hemma i Sverige var det tävling som gällde. Snabbträning i veckan sedan full fart i dubbel bemärkelse. Både nöjd och missnöjd men framförallt, jäkligt inpspirerad för att träna vidare med min Spurtan.

Lipurta är hemma och snällare häst får man leta efter. Så himla söt och tickar på i tölten som det vore det mest naturliga som finns. Hon är en "naturtöltare" i ordets rätta bemärkelse.

Sen idag var det Frida-kurs ige och det är bara så himla roligt... Tror att alla var supernöjda. Kon körde sina övningar, allt ifrån att få kontroll på hästens alla ben i volten till att stå på hästen... 

Här kommer det efterfrågade receptet på Krabbelurer

1 ägg och 0,5 dl socker vispas ihop. Blanda ned 0.75 dl mjölk, 2 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver och rör om så att precis blandas. Låt margarin bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg en matsked smet i pannan. Stek till Krabbelurerna är guldbruna på bägge sidorna. Vänd i socker. Servera med färska ljumma bär eller sylt.