Dag för dag på Jan Pers

Hösten är på gång

2009-09-07

Ja, då var det dags för lite updatering i dagboken.

Nu ligger höstens kurser ute. Frida kommer hit som vanligt en gång i månaden sen är jag jätteglad över att ha lyckats få hit min gamle vän Haffi. Haffi var den som hittade Visna till mig och hade inte han varit så hade jag antagligen inte hållit på med hästar överhuvudtaget.

Och vad har hänt här på gården då sen sist?

Vandill som bott här i ganska precis tre år har åkt hem till sin matte i Säter. Kändes lite konstigt faktiskt när han åkte men nu ska han bli ridhäst och de ska bli spännande att höra hur det går för honom i framtiden.

Thérese treåriga sto Tinna går nu i stoflocken medan hon är på Island.

Min Helga har änteligen blivit betäckt, åker och hämtar henne endera dagen och håller nu tummarna för att hon är dräktig. Happadis vill tydligen inte ha ett föl till. Sista chansen nu i veckan. Von-Maggan har gjort sitt yttersta för att få henne intresserad av Vaki med både lock och pock. Aldrig har jag väl varit med om att det har varit så svårt att få stona dräktiga.

Vad mer? Myran Myrkur vilar ännu och ska så göra ett tag till. Han är snäll så att ha kvar honom som hingst är inget problem alls.

Spurtan är igång och just nu fungerar hon mest som promenadhäst då Bettan väldigt gärna vill vara med på ridtur men det går inte så snabbt för en 12-årig gammal hund.