Dag för dag på Jan Pers

Hinner inte med....

2008-05-20

Inga föl än..... Happadis hade vaxproppar i torsdags och fredags. Sov i stallet på en madrass då jag var övertygad om att hon skulle föla. Visade till och med Jessica-"praktikant" hur riktiga vaxproppar ska se ut. Trodde ja..... När det blev snö och kallt ihelgen så försvann vaxpropparna och Happadis såg precis ut som vanligt igen.

Så här är läget idag. Lipurta har gått över 13 dagar och har en jättemage men nästan inga juver. Eistla har gått över en dag och har medeljuver och Happadis har gått full tid på torsdag och hon har stora juver. Undrar vem som kommer att föla först.............

Var på avelsvisarkurs på Romme i helgen. Intressant och spännande. Hovskägg är viktigt för benkvalitet, uppställning av häst är inte lätt och att rida i "kontrollerat sken" måste man börja öva på.

De nya småhingstarna har anpassat sig bra med de större hingstarna. De tuggar och tuggar för att visa underlägsenhet.

Och Myrkir har fått sitt första sto. Björk "den gode" fick bli hans första men hon har inte brunstat ännu. Stackarn, han var nog lite frustrerad den första dagen. Hon bara sparkade och sparkade, men till slut så gav han sig. Nu är han en gentleman som småflirtar för att kolla läget. Tror faktiskt att hon börjar bli lite intresserad av honom. Ska lägga ut bilder från första mötet så snart jag hinner. Några fler ston är också på ingång snart så det är bäst att han inser att han måste vara artig måt det andra könet.

Annars då? Jo Jessika som går Dille är här och praktiserar. Det är jätteskönt att få så mycket hjälp men risken är att man blir så himla bortskämd....

Sen har Anja också varit en klippa! I helgen tog hon bägge mornarna inkl. mockning. TACK!