Dag för dag på Jan Pers

Länge sen sist.....

2008-08-08

Tappade lusten totalt när min älskade lilla söta Pingis förolyckades i börja av juli. Min älskade lilla dumma hund. Pingis som alltid levde i sin egen lilla värld och aldrig gjorde mycket väsen av sig. Pingis som älskade min syster över allt annat på jorden. Pingis! du finns alltid i mitt hjärta.

 

Liv och död sätter alltid spår..... trots allt så måst livet gå vidare..... och många små nykomlingar har kommit till gården. Tre föl, två små kattungar som räddades av min granne och en liten hundvalp som heter Mynta.

Fölen växer och frodas, snart är det dags att verka dem för första gången. Sen ska de chippas och id-kontrolleras.

Kattungarna här äntligen fått sina riktiga namn. Ove Sotare och Kristina Sotare. Så nu tjejer är det klart!

Och valpen ska heta Mynta. Det var också ett huvudbry att döpa henne minsann. I alla fulla fall så är Bettan jätteglad över henne och leker och vaktar på henne hela dagarna.

Vad mer har hänt här då? Var nere på SM och jobbade. Höet kom in som det skulle både som hösilage och småbalar. Och Myrkur har skött sig fantastiskt. Alla stona dräktiga på första brunsten. Nu ska han bara betäcka ett sent kommet sto innan han åker i väg på nästa prövning, inridning.

En sak till. Som det ser ut så kommer Astrid hem från Island i slutet av oktober med både häst och hund. Hon kommer då att bo här på Jan Pers i några månader innan hon åker tillbaks. Det ska bli kul.