Dag för dag på Jan Pers

Sen sist....

2007-11-26

...har det snöat så nu är det vitt på marken. Ganska skönt faktiskt.

Var och tittade på en jättefin häst i fredags, minst 1.45 hög och otroligt välriden. Det var en mycket fin häst men något för dyr.

Alla hästarna är nu i full gång.

Isak 4 år, verkar bli en riktigt trevlig häst med en mjuk och ren tölt, efter jul ska han få några månaders vila för att åter sättas igång i vår. Han ska få gå med unghingstarna under vilan och bara vara häst. Bra också för Safir och Myrkir att få någon som håller ned dem på jorden.  

Riddari 5 år blir bara starkare och starkare och är ren i alla gångarter, han däremot får ingen vila efter jul utan får jobba på.

Happadis rids mest ut med mål att hon ska vara glad och pigg. Hon är dräktig så vi får se hur länge hon orkar. Hennes gamla skada har hållt under ridning i snart ett år nu så kanske kan man våga hoppas på att hon ska klara av träning för bedömning någon gång i framtiden.

Björk har gjort fantastiska framsteg den sista tiden med Camilla. Det är så kul att se hur de utvecklas ihop.

Spurtan är bara underbar, nu kan hon gå ett högre tempo i tölten utan att falla isär. Igår var hon helt busig, såg spöken överallt. Jag tror att hon gillar snön.

Och sen har Visna, 24 år, blivit skodd. Maud promenadrider henne och det går jättebra. Gamla gumman är så mjuk och går så fint i form. 

PS. Det är inte jag som ska köpa en till häst.