Dag för dag på Jan Pers

Hemma från Island

2007-10-05

Ja då var man hemma igen efter ytterligare en fantastisk vecka på den lilla speciella ön.

Den här gången hade vi inte lika tur med vädret men vi lyckades pricka in regnfria riddagar i alla fall. Besöket i Blå Lagunen blev till en riktig upplevelse, minst 20 sekundmeter och snöblandat regn. Gissa om man frös om huvudet.

Första halva veckan var vi på norra Island. Först så red vi ett par kortare dagsturer för att på tredje dagen rida på den stora hästinsamlingen Laufskálarétt. Det var mycket häftigare än vad jag i min vildaste fantasi hade trott. Oj vad många ryttare det var, säkert minst 200. Sen var det löshästarna, ungefär 600 stycken. Oj, oj, oj, tyvärr så går det inte att beskriva med ord. Min enda känsla när det var över var som ett litet barn som säger -Igen, en gång till!

Vi hann också med den traditionella riduppvisningen i Ridhallen i Saudarkroki. Punktur frá Varmalaek kommer alltid att finnas på min näthinna. Vilken vacker häst och vilken vacker tölt. Islands högst bedömda sto 2007 visades och så var det passlöp genom ridhuset.

Den andra delen av resan tillbringade vi på Hestheimar i närheten av Hella. En otroligt fin gård som jag klart kan rekommendera om man vill bo och rida i närheten av Reykjavik.

Skulle tro att det blir en resa snart igen.......

Holars nya stall

Holars nya stall med plats för 200 hästar. 

 

Riduppvisning. Punktur till höger. 

 

Riduppvisning. Toti Eymundsson och Ester frá Holum. 

 

Laufskálarétt 

 

Carro, Astrid, Klara, Camilla, Ywwe och Erica har hittat en varm källa.