Dagbok 2011

Nytt År Nya Utmaningar

2011-01-25

Ja nu var det länge sedan jag gjorde en uppdatering så  dags att göra en enklare sammanfattning sedan sist. För snart tre månader sedan hände det ofattbara då systersonen insjuknade i leukemi. Vem kunde ha anat att detta skulle hända honom, 22 år och det vuxna livet hade precis börjat. Nu, har han i alla fall snart gått igenom hans sista behanndling och det som såg rätt dystert ut i början har börjat se lite ljusare ut. Prognosen ser bättre ut och den sista behandlingen ska gå igång i början av februari och sedan ska återhämtningen påbörjas. Niklas har blivit min nya Idol i livet, så tapper.

Vad gäller hästarna rullar det på bra. I helgen var det årets första Haffi-kurs och vi hade hyrt in oss i Avesta Ridhus. Härligt att kunna rida inomhus och dessutom ha tillgång till fikarum och kök. Jag hade med mig Myran och han bara gör... det är en ära att få äga och rida honom. Vårens träning kommer att fokuseras på trav och gallopparbete. Helga tränar jag än så länge själv. Viljan börjar bli bättre och hon börjar kunna flyta i tölten. Ikväll var det dags att plocka in henne på böjt spår för första gången och det kändes riktigt bra. Tanken är att hon ska visas i år men min magkänsla säger mig att hon kommer att behöva minst ett år till innan hon kan prestera på topp vid en avelsbedömning.

Korall, Thengills lillebror, fyller tre år i år och hans blup gick upp till 117 i höstas beroende på Thengills fina bedömning. Korall kommer eventuellt att visas exteriört i vår för att därefter sättas i avel. Han kan betäcka 10 ston i år.

Tjing för den här gången, hoppas på att komma igång med "bloggandet" lite oftare.

 

  

Antal kommentarer: 1

2011-01-31 19:08:25 - Lisa, lisaolov@gmail.com

Härligt att höra att prognosen ser bättre ut för din systerson!!

Kul att Myran bara gör....................Det skulle jag vilja uppleva med min G. (Jag är inte avundsjuk.....)Fast jag ska inte klaga. Har haft två fantastiska ridturer i helgen på G och det gick finfint. Spännande med hingstarna på gården. Ser ut som du får fullt upp.

Må så gott, Lisa
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)